Trainingsstage

Afgelopen week heb ik voor mijn doen erg weinig getraind. Mijn lichaam kreeg de kans om wat te herstellen en dat was zeker geen slechte keuze. Ondanks dat je mentaal nog fris bent, merk je dat het stiekem best goed is om je lichaam een beetje bij te laten komen van de vele trainingen en wedstrijden die ik het eerste deel van het jaar al heb gedaan. Vanaf maandag heb ik het trainen weer opgepakt. Vandaag stond een Zoladz-test op het programma. Uit de test blijkt dat ik met ongeveer 50-90 meter per hartslagzone vooruit ben gegaan en dus begin ik een beetje op een echte atleet te lijken ūüėČ

Het verhaal is niet zo eenvoudig maar voor zover ik het begrepen heb komt het globaal neer op het volgende:
Zoals je bij het voetbal het volhouden van vaak handelen en snel herstellen wil trainen, dus explosief handelen (hoe hoger het niveau, hoe meer snel maar relatief kort er moet worden gehandeld), zo train je hardlopen (binnen de triathlonwereld) niet alleen snelheid maar vooral ook het volhouden van lang handelen. Je wilt namelijk niet alleen hard kunnen lopen, maar dat ook lang volhouden! Daarvoor moet je basis goed zijn, wat betekent dat je ook met een lage hartslag een redelijke afstand moet kunnen lopen. Dit kun je ontwikkelen en¬†d.m.v. een Zoladz-test krijg je een beeld van je ‘zone-ontwikkeling’.

Aanstaande vrijdag vertrek ik voor de tweede keer dit jaar op buitenlandse trainingsstage samen met het Nederlands team. De eerste keer ging de trip naar Portugal, februari/maart van dit jaar, en dat¬†was een succesvolle week en een leuke ervaring. Komende 10 dagen zullen we verblijven in Frankrijk richting de Alpe D’Huez en die¬†zullen niet minder zijn dan Portugal, daar heb ik vertrouwen in!¬† Daarnaast zullen de meeste atleten ook deelnemen aan de Alpe D’huez Duathlon op 24 juli, ook ik zal beneden lopen, naar boven fietsen en daar wederom lopen.

Laat die korte en lange, pittige, zware, combinatie-, ontspannende en inspannende trainingen, of de baan, weg, het bos en de bergen maar komen! Zoals jullie merken: ik heb er enorm veel zin in.

Iedereen een fijne vakantie toegewenst!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s