Trainingsstage Frankrijk


Trainingsstage Frankrijk             

Het bruine kleurtje was bijna van mijn armen gedoucht, mijn verbrandde, rode neus weer ‘wit’. En niet te vergeten het minder goede weer in Nederland tijdens voorbereiding op het EK waren de belangrijkste argumenten voor een nieuwe periode met de focus op trainen, trainen en nog eens trainen.

De sterke looponderdelen tijdens de wedstrijd in Hilversum van 17 maart, met daartussen een iets minder fietsonderdeel, gaven al aan dat de progressie er zeker is. Het wordt meer en meer zichtbaar. Investeren om goed te presteren tijdens het EK en de rest van het seizoen, in de zon in Frankrijk! Want dat Nederlandse weer ben ik (net als velen met mij) aardig beu.

Natuurlijk had ik vooraf al besproken dat ik na de trainingsstage in Fuerteventura nog een keer met de Nederlandse selectie naar Frankrijk zou gaan, maar nu voor zo’n twee weken. Nog even wat uren maken, en de intensiteit van trainingen opschroeven om zo optimaal toe te werken naar het EK in april.

Dus daar lig ik dan nu na anderhalve week trainen, lekker op bed dit verslagje te typen en uit te buiken van het eten.

We verblijven in Fréjus, een plaatsje tussen Nice en Marseille, zo’n 30 km rechts van St. Tropez. Het weer is er niet zo als op de Canarische eilanden, maar zeker niet slecht. In ieder geval goed genoeg om in korte broek en shirt te trainen onder het genot van een zonnetje en zo’n 16-19 graden. We hebben tot nu toe één dagje regen gehad, die we hebben ingevuld met een ochtendloopje, zwemtraining en ’s middags opnieuw lopen. Zeg maar, no time to waste 😉

De dag van gisteren
Ik heb toevallig net mijn logboek ingevuld, en mag tot de conclusie komen dat er al heel wat trainingsuren gemaakt zijn. Een voorbeeld van een standaard dag als gisteren:
07.00u – Opstaan en werken aan mijn thesis ( ‘gelukkig’ wordt ik uit mezelf wakker, en hoeft er geen wekker aan te pas te komen)
09.00u – Gezamenlijk ontbijten en dan trainen!
10:00u – Koppeltraining met lopen en fietsen, waarbij we eerst naar de trainingslocatie zijn gefietst en daar vervolgens met oplopende intensiteit 5x 2km lopen – 6km fietsen waarvan km 1 en 6 hard.

De trainingslocatie van vandaag was noemenswaardig. Fréjus had een vliegveld, en toen dat niet meer actief werd heeft ‘Monsieur le Maire’ er een sportpark van gemaakt, inclusief atletiekbaan, voetbalvelden, rugbyvelden, 2km wielerbaan met in de binnenbocht een skeelerbaan, onverharde (hardloop)paden , een skatebaan, basketbalvelden, fietscrossbaan en ik vergeet vast nog wat. ‘Verkeersvrij’ en prima voorzieningen, mooie nieuwe bestemming 🙂

13.30u- Terug bij de appartementen,  douchen en lunch
14.00u- Boodschappen gedaan met de bijna jarige Pim de Kok
15.00u- Fietsen, duurrit naar St. Tropez en terug. We wilden graag een keertje langs de kust naar dit beroemde badplaatsje, en dat verzoek werd gehonoreerd. De weg er naar toe was niet bepaald de meest veilige weg met al dat drukke verkeer, maar het fietspad dat we op de terugweg namen was al een stuk beter.

18.00u- Douchen, koken en diner. Daarna relaxen met de andere atleten.
21.00u- Individueel gesprek
21.15u- Naar bed

Trainingsomgeving
De omgeving is prima om te fietsen, zeker de bergen bieden genoeg mogelijkheden om goede trainingen af te werken, maar ook het 50m bad van Saint Raphaël is goed (meerdere malen gastheer van de nationale kampioenschappen), en lopen kan zowel onverhard als verhard, vlak en in de ‘bergen’ direct vanaf de appartementen.

Vandaag hebben we een mooie rit gefietst, morgen staat er een baantraining op het programma en ’s middags zwemmen en/of een fietstraining van ongeveer 2 uur.

Vanavond weer niet te laat naar bed, want morgen moeten we weer fris en fit zijn!
À bientôt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s