Kampioenen falen ook wel eens

Kampioen? Jazeker! Met Unltd werd ik namelijk LANDSKAMPIOEN! We wonnen de eerste editie van de RBR Series in Nederland, en daar hebben we met z’n allen hard voor gewerkt. En groot compliment voor het hele Unltd team 🙂

Ondertussen werd ik ook nog een soort van Nederlands kampioen in Groningen. Wat die studentikoze titel waard is? Er is al genoeg titelinflatie. Niet zo veel dus, daarom ga ik snel verder.

Ik heb namelijk een wat mindere periode gehad waarin ik niet fit was, en het NK op de weg niet kon starten. De laatste wedstrijd van het seizoen moest daarom het NK cross worden in Valkenburg. Na een korte rustperiode had ik een redelijke voorbereiding waar ik in een hardloopcross al weer een redelijke prestatie leverde. En tijdens de Offroad duathlon in Weert met lopen de forcing voerde en uiteindelijk op het podium stond. Het leek dus een kwestie van puntjes op de i zetten richting het NK cross. En dat deed ik dan ook. Plus een parcoursverkenning de week vooraf.
Ik had een plan, maar dat kon definitief in de prullenbak door een lekke band. Einde seizoen, doelstelling gefaald. En dat is jammer, want ik moet concluderen dat het dit seizoen ondanks een aantal mooie pieken ook nog een aantal keer niet goed genoeg was voor wat ik wil presteren. Ik kijk graag terug naar het racen van 3 Europese kampioenschappen in 2016 en andere internationale wedstrijden dit jaar. Ik wil de hoogtepunten meenemen naar komend seizoen. En leren van de mindere punten.

Mijn plan was om hierna even niet te trainen en mijn lichaam rust te gunnen, maar ook daarin faalde ik: gisteren kon ik het echt niet laten om mijn hardloopschoenen aan te trekken en een ommetje te maken in een lekker tempo. Mission failed… 😉

Nu is het moment daar om nieuwe plannen te maken. Zonder al te veel te willen verklappen: die plannen zien er goed uit. Allez! Lieve baas, ik ben er in het voorjaar een paar weken niet. Oeps… nu verklap ik het toch een beetje.

Tot die tijd ga ik proberen mijn lichaam nog wat rust te gunnen, en ‘genieten van het leven’. Of zoals een echte kampioen me met zijn tegelwijsheid vertelde:

‘Je lichaam heeft het soms ook nodig om even niets te doen en vet te worden’. AMEN.

Advertenties

2 gedachtes over “Kampioenen falen ook wel eens

    • Hi Harry, bedankt voor de uitnodiging maar ik denk niet dat ik hier dit jaar thuis hoor. Daarvoor heb ik niet goed gepresteerd. Mocht je nog iemand zoeken om te spreken over bijvoorbeeld talentontwikkeling, een duale carriere of het verschil maken in sport of bedrijfsleven, laat het me dan gerust weten. Gr. Joep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s