Heb je ambitie? Of heb je ambitie?

Het einde van het jaar nadert, tijd om even terug te kijken en de balans op te maken.

Welke plannen had jij voor 2016, hoe is het jaar verlopen? Wat ging er goed, en wat kan er beter? Of misschien wel nog beter: lig je nog op schema?

Sporters zijn ambitieus. Ondernemers zijn ambitieus. Young professionals en managers zijn ambitieus. Stiekem zijn veel mensen ambitieus. Of zeggen ambitieus te zijn.

Als sporter met een duale carrière, een eigen bedrijfje en young professional bij ASML ben ik niet anders, niet anders dan ontzettend ambitieus. Daarom zou ik in de maand januari graag een sportschool beginnen. Niet omdat ik het een grote droom van me is, maar om al die mensen met goede voornemens.

Jij hebt ze vast ook. Goede voornemens, nieuwe doelen, een vage wens/droom of het gevoel om ‘ergens iets mee te doen’. Ik houd ervan, juist omdat het ambitie uitstraalt. Maar stiekem moet ik er ook altijd een beetje om lachen. Daarom ook die sportschool in januari. Want hoeveel Nederlanders zouden het goede voornemen hebben om (meer) te gaan bewegen, een paar kilo’s af te vallen, en een goede balans te vinden tussen work-life? Ik denk heel veel. Dus zal het in januari extra druk zijn in sportscholen, maar is dat in februari al een stuk minder. Prima businessmodel, goed verdienen met die ‘aantrekkelijk’ geprijsde abonnementen doordat die ambitieuze mensen in januari drie keer op een loopband en crosstrainer gaan staan. Vooruit, je ziet ze in juni ook nog een aantal keer omdat de zomervakantie een bikini-proof lijf vereist. Big business.

Ik ben als atleet, ondernemer en young professional altijd bezig met doelen. Niet alleen in januari. Niet een keer per maand. Maar gewoon elke dag. Denk je dat ik een Europees Kampioenschap kan racen door in januari drie keer op een loopband te staan? Of ik in Q2 dat grote project in Europa af kan ronden door twee conference calls?

Heb je ambitie. Of heb je ambitie? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal… Laat het me gerust weten, wie weet kunnen we elkaar inspireren.

Alvast een gezond, gelukkig en succesvol 2017. Dat je al je doelstellingen mag behalen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s