Wintertraining in Fuerte en Potchefstroom

Als je me een beetje hebt gevolgd, of als ik je te veel heb gespamd (waarschijnlijk wel, sorry maar het was zo mooi en die babyleeuw zo schattig!) dan weet je dat ik in de winterperiode december en januari lekker heb kunnen trainen.

Trainen in de winter, dat is soms nog wel een uitdaging. Het is vroeg donker, glad, koud en nat. Sommigen vinden het helemaal niets, anderen houden er van. Eigenlijk vind ik de winter in Nederland niet zo’n probleem want ook in die omstandigheden kan ik prima trainen, maar toch merkte ik afgelopen tijd dat het in de zon een stuk aangenamer is. Dus moet ik mijn mening bijstellen: ik zoek liever de zon op.

In december ben ik zo’n twee weken naar Fuerteventura geweest, om een goede basis te leggen en redelijk wat uren te draaien. Samen met Jorik van Egdom en Menno Koolhaas heb ik het zwembad, de onverharde paden en rustige asfaltwegen onveilig gemaakt. Al dan niet achterna gezeten door een boze badjuf omdat ze ons kaartje wilde zien, of een hond. Dat vind ik dan weer niet zo chill tijdens het lopen of fietsen (terwijl ik honden wel leuk vind). Tijdens onze rustdag deden we moedige pogingen hele hoge golven te pakken op onze surfboards, en dat ging naar omstandigheden goed. Gelukkig hebben we de foto’s nog πŸ˜‰

Daarna met kerst en oud en nieuw lekker thuis in Nederland, tijd voor vrienden en familie. Maar gelijk na de jaarwisseling vertrok ik voor een hoogtestage naar Potchefstroom, Zuid Afrika. Ik werd daar verliefd, op het land en de faciliteiten, en droom er stiekem van om te emigeren. Of om snel terug te gaan.

Potch is echt een studentenstad, waar je op gematigde hoogte in deze tijd van het jaar fantastisch kunt trainen. Drie zwembaden en een meer om te zwemmen, verschillende (on)verharde paden, gras en tartanbaan en crossparcours om te lopen, en rustige wegen om te fietsen. Moet je wel om 5 uur ’s ochtends vertrekken, maar dan zie je wel een geweldige zonsopgang op de fiets. Worth it.

Nu ik weer thuis ben merk ik pas echt het verschil. Naast de rust voor trainingen, doet het warme weer zo veel goeds. Duurlopen van 2 uur in Potch kosten geen moeite en geven geen spierpijn. Een duurloopje van 90 minuten hier in Nederland kost me ook geen moeite maar leverde me gelijk stramme spieren met gevoelige kuiten op. Het scheelt ECHT, het gaat allemaal net wat makkelijker. En in Zuid Afrika kun je genieten van een lekkere braai.

Ik ben inmiddels weer hard aan het werk, train lekker door en probeer wat geld te sparen, zodat ik snel weer terug kan πŸ˜‰ Maar ook sportief mag ik komende periode aan de bak: ik ben heel benieuwd wat de investeringen me opleveren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s