2e Plaats NK; Paillencourt en Geel

Afgelopen weekend stond ik aan de start van het NK Cross in Austerlitz. De titel verklapt het al een beetje, maar eerst… wat eraan vooraf ging:

Ik begon het seizoen met een Grand Prix in Frankrijk, met mijn nieuwe team Lomme. Na een voorjaar met goede trainingsarbeid, was ik benieuwd wat het zou worden. Ik had nog niet echt op snelheid en hoge hartslag getraind, en dat merkte je de eerste race. Het was echt inkomen en weer wennen aan het racen. Ondanks een aantal goede pogingen strandde mijn aanval naar de kopgroep omdat niemand mee wilde rijden. Met een 30e plaats voor mijn seizoensopener in de altijd sterke Franse GP oke.

Vervolgens startte ik in Geel (Belgie) met EDO Sports in de RBR Series. Met het format 2,5-20-5, kwam mijn voorspelling van een grote kopgroep op de fiets uit. Waar ik na een prima eerste run voorin het veld de fiets op kon stappen. En vervolgens als 4e kon finishen tijdens de afsluitende 5km hardlopen.

Daarna een weekje hard trainen, en toen stond het NK cross op het programma. Ik twijfelde nog even om de dubbel te doen nadat mijn Franse team heel graag wilde dat ik startte: NK op zaterdag, en GP in Frankrijk op zondag. Maar dat bleek toch een logistieke puzzel met 10 uur reistijd voor een sprint-wedstrijd in Parthenay. Dus toch maar alleen het NK… 😉

Vrijdagavond begon het feest, met de bruiloft van Joeri en Charlotte. En zaterdagochtend lekker racen in de bossen rondom de Pyramide, daar ging het feest verder: na het startschot liep ik samen met Nick van Tol in 8km steeds iets meer weg van de achtervolgers. Op de fiets koos ik ervoor me eerst goed te verzorgen, waardoor ik een klein gaatje moest laten. Uiteindelijk wist ik dit gat te dichten en wilde ik voor de eerste plaats gaan. Ware het niet dat Daan Schouten wielrenner van beroep – of in ieder geval hobby – is, die net een tikkeltje harder fietste. Ik ging na 22km mountainbiken als tweede wisselen voor de afsluitende run van 3km. Die afstand was net te kort, en Daan Schouten had door zijn sterke fietsonderdeel gewoon de beste papieren. Ik probeerde nog een tijdje het gat te dichten, maar wist halverwege: ik ga tweede worden en met een bos bloemen naar huis. Ze staan mooi, in de woonkamer.

WhatsApp Image 2018-04-21 at 18.47.24.jpeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s