De trainingsweek van…

Als je me niet zo goed kent, weet je misschien ook niet zo goed wat het inhoudt om ambitieus bezig te zijn met triathlon, en wat ik daar allemaal voor doe. Ben je benieuwd hoe een standaard trainingsweek er bij mij ongeveer uit ziet?

Afgelopen periode zijn er in de media twee artikelen verschenen over ‘De trainingsweek van…’. Hieronder de eerste twee dagen van afgelopen week:

Een kijkje in de trainingsweek van Nederlands Kampioen Crosstriathlon Joep Staps, die op maandag 28 januari richting Portugal vloog voor een trainingskamp. Als wij als atleten denken dat we best veel aan het trainen zijn, lees dan maar snel mee hoeveel trainingen een triatleet in een week afwerkt!

Door Anne Luijten

Maandag – Reisdag

”Vroeg op, we gaan naar Portugal! Mijn lieve moeder brengt Julia en mij naar het vliegveld. We landen om 8:30u, dus hebben nog een hele dag om onze nieuwe zonnebrillen uit te proberen. Omdat zowel Julia als ik afgelopen zaterdag een wedstrijd hadden, in combinatie met de reisdag, wordt het een rustig dagje waar we o.a. onze koffers uitruimen, fietsen huren, boodschappen halen en een middagdutje doen. Ik word slaperig wakker, en kijk recht in de ogen van Julia. Ze kijkt me verwachtingsvol aan, lacht, en zegt dan: ‘Kom slaapkop, tijd om te lopen!’.”

Training 1: 45 minuten loslopen

Training 2: 45 minuten core-stability

Dinsdag – PaoPao

”Monte Gordo voelt een beetje als thuiskomen. We zijn er allebei al zes keer geweest, en dat zorgt ervoor dat we precies weten waar we moeten zijn. ‘s Ochtends ontbijten we met havermout, maar in de middag is het vaste prik: broodjes halen bij PaoPao! Een lief, klein Portugees vrouwtje staat al jaren in de bakkerij, en kent ons inmiddels. Voor 0.15 euro per broodje geven we haar vaak wat fooi, maar dat vindt ze toch moeilijk. Krijgen we vaak gratis een heerlijke Portugese delicatesse, Pastel de Nata, voor terug. Goede deal dus ;).”

Training 1: Before breakfast run, 55 minuten met 6x100m versnellingen aan het einde. In totaal 60 minuten.

Training 2: Duurritje op de fiets: 2,5 uur in mijn uppie de Portugese provinciale weg heen en weer. 1 Uur en 15 minuten heen, en daarna terug. Ik moest nog even inkomen en mijn inspiratie terugvinden 😉

Training 3: Zwemtraining gericht op techniek. Precies 1 uur, heel veel ‘leuke’ maar vooral hoognodigde
techniekvormen getraind.

Benieuwd naar mijn hele trainingsweek? Meer lezen kan!

Het artikel van Hardloopnetwerk staat hier: https://hardloopnetwerk.nl/de-week-van-joep-staps/

Het artikel van 3athlon.nl vind je hier:

https://3athlon.nl/trainen-met-joep-staps-zondag/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s